2017-08-01

ÇEVRİMİÇİ BAŞVURU BİLGİLENDİRMESİ

ÇEVRİMİÇİ/ONLINE BAŞVURUNUZU SAĞLIKLI YAPABİLMEK İÇİN:

İşlemleriniz sırasında bir sorun oluşmaması için lütfen GOOGLE CHROME kullanınız.

1.     Sayfamızın sol alt köşesinde Ana Menüde yer alan ÇevrimiçiOnline Başvuru sekmesini kullanarak YENİ KAYIT’a Kimlik Numaranız ve başvurmak istediğiniz Anabilim Dalını giriniz. (Tezli ya da Tezsiz programa dikkat ederek giriş yapınız)

2.    Online başvuru sayfasında başvuru yapacağınız bölüm kısmında (İ.Ö.) İKİNCİ ÖĞRETİM-TEZSİZ YÜKSEK LİSANS; (YL) TEZLİ YÜKSEK LİSANS ve (DR) doktora programı olarak tanımlanmıştır.

3.     (İ.Ö.) İKİNCİ ÖĞRETİM-TEZSİZ YÜKSEK LİSANS dersleri 17.30’dan sonra başlamaktadır.

4.     Açılan BİLGİLERİM adlı pencerede karşınıza çıkan Başvuru Formundaki gerekli tüm alanları büyük karakter/harfleri kullanarak doldurunuz. (Başvurmak istediğiniz anabilim dalı, şube, askerlik durumu, vs dahil.)

5.     Başvurduğunuz anabilim dalında ALES ve Dil Puanı istenmiyorsa veya puanınız yoksa ilgili hanelere 0 (sıfır) yazınız. Tezsiz Yüksek Lisans programlarında ALES ve YABANCI DİL puanı, Türkçe Tezli Yüksek Lisans programlarında YABANCI DİL puanı aranmamaktadır.

6.     Mutlaka JPG formatında vesikalık bir fotoğraf yükleyiniz.

7.     Bilgilerinizi eksiksiz girdiğiniz Lisansüstü Önkayıt Başvuru Formunun sağ üst köşesinde yer alan ADAY NUMARANIZI ve E-POSTA adresinizin altında ŞİFRE olarak girdiğiniz bilgiyi mutlaka not ediniz.

8.     Yalnızca başvurmak istediğiniz anabilim dalını seçiniz. Aksi halde başvurunuz geçersiz sayılabilir (seçtiğiniz anabilim dalının tezli ya da tezsiz olduğuna dikkat ediniz)

9.     Mülakat tarihleri aynı gün ve aynı saatte olacağından, yalnızca bir anabilim dalına başvurunuz.

10.   Tüm bilgilerinizi doğru girdiğinizden emin olun ve KAYDET tuşuna basınız.

11.  Kaydettiğiniz bilgilerin yazılı bir çıktısını almak ya da bilgilerdeki eksiklik ya da yanlışlıkları düzeltmek için ADAY NUMARASI ve ŞİFRE'niz yardımıyla Online Başvuruya girip çıktı alabilir ya da yeni bilgilerinizi KAYDET tuşuyla kaydedebilirsiniz.

12. Tezsiz yüksek lisans programları hariç, aynı anda birden fazla lisansüstü programa kayıt yaptırılamaz ve devam edilemez. Bu nedenle kesin kayıt hakkını kazanan adaylar, kaydolmayı düşündükleri Enstitüye kayıt yaptırmadan önce, Üniversitemiz içi veya Üniversitemiz dışı programlardan kayıtlarını sildirmelidir. Aksi takdirde bu adayların kayıtları iptal edilecektir.