2017-10-11

Yüksek Lisans ve Doktora Eğitim Süreleri Hakkında Bilgilendirme

Sevgili Öğrencilerimiz,

20.04.2016'da yürürlüğe giren Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği ile lisansüstü eğitimde süre kısıtlaması tekrar uygulanmaya başlanmıştır. Yeni düzenlemeye dair dikkat edilmesi gereken hususlar:

1- Yönetmelik yürürlüğe girmeden önce kayıt olmuş tüm öğrenciler, kayıt tarihi ve eğitim dönemine bakılmaksızın 2016-2017 Güz Yarıyılı ilk dönemleri sayılacak şekilde değerlendirilirler.

2- Tezsiz Yüksek Lisans öğrencileri 3 yarıyılı, Tezli Yüksek Lisans öğrencileri 6 yarıyılı, Doktora öğrencileri 12 yarıyılı (yüksek lisans derecesi ile kabul edilmiş olanlar) / 14 yarıyılı (lisans derecesi ile kabul edilmiş olanlar) aşamazlar.

3- Bu süreler içerisinde herhangi bir uzatma talebine gerek yoktur; kayıt yenilemiş olan öğrencilerin eğitimi devam eder.

4- Yukarıda belirtilen azami süreleri aşan öğrencilerin üniversite ile ilişikleri kesilir

5- Konu ile ilgili diğer hususlar enstitümüzün sayfasında yayınlanmış olan Yönetmelik'te mevcuttur.

Başarılar dileriz,

NKÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü