SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ
2020-06-04

Resim Ana Sanat Dalı Sanal Sergisi



 

Resim Ana Sanat Dalı “Lisansüstü Öğrencileri Sanal Sergisi”

İzlemek için lütfen tıklayınız.

 
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Resim Ana Sanat Dalı öğrencilerinin çalışmalarından oluşan “Lisansüstü Öğrencileri Sanal Sergisi” Resim Ana Sanat Dalının Organizasyonu ile 14 Mayıs 2020 tarihinde sosyal medya ortamında izleyicilere sunulmuştur. 
 
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü Resim Ana Sanat Dalı lisansüstü öğrencilerinden Furkan Öztekin, Gülay Ergindir, Halil Petük, Aslıhan Mumcu, Ahmet Emre Sözen, Duygu Abatay, Ömer Yüksek, Burcu Tayhan Yılmaz, Büşra Yıldız, Elvira Allahyarova, Öner Kamil Gökkaya, Bedriye Erbaş, Funda Çeltikoğlu, Hacı Tanrıverdi, Hayal Özcan Sönmez, Bilge Doğru, Merve Yazıcı, Ercan Baş, Zeynep Cihan’ın çalışmalarından oluşan ve sanal ortamda izleyiciye sunulan sergi, yaşadığımız bu zorlu süreçte evlerinde kalan ve sağlık mücadelesi veren tüm sanatseverlerin izlemesi adına ilgi çeken bir etkinlik halini almıştır. 
 
Resim Ana Sanat Dalı Başkanlığının düzenlediği sergi ile birlikte lisans üstü öğrencilerimiz Türkiye ve Dünyanın geçirmiş olduğu bu zorlu süreçte koranavirüsle mücadele edip evlerimizde kalarak hayatın ve aynı zamanda sanatın evlere sığabileceğini göstermeyi hedeflemişlerdir. Oluşturmuş oldukları eserleri aracılığı ile izleyiciye keyifli bir görsel izlenim bırakmak isteyen öğrencilerimiz, sanatseverlere “sanatla kal evde kal” mesajını vermişlerdir. Dönemin getirmiş olduğu olanaklara uyum sağlayarak dijital ortamda hazırlanan sergi, sanatın hiçbir koşulda mesafe ve sınır tanımayacağını bizlere göstermek adına güzel bir örnek olmuştur.
 
Her ne koşulda olursa olsun sanat üretme sevincini, isteğini ve enerjisini yitirmeden çalışan öğrencilerimize ve Resim Ana Sanat Dalı Başkanı Doç. Dr. Mustafa Cevat ATALAY'a emekleri için teşekkürlerimizi sunar, tüm sanat severlerin sanatla kalıp evde ve sağlıkla kalmalarını temenni eder, keyifli seyirler dileriz.