SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

TEZSİZ YÜKSEK LİSANS DERS KAYIT İŞLEMLERİ

ÖĞRENCİLERİN DERS KAYDI SIRASINDA DİKKAT ETMESİ GEREKEN ÖNEMLİ HUSUSLAR:

1.Öğrenci, kayıtlı olduğu yüksek lisans programı için Enstitü web sayfasında yayınlanan ders programlarını inceleyerek hangi Şubede ders almak istiyorsa ders programını belirlemelidir.

2.Ders görülmek istenen Şubenin ders programında yer alan derslere göre belirlenen program öğrencinin daha önce almadığı derslerden oluşturulmalı ve mezuniyet için ihtiyacı olan ders kredisi kadar dersi içermelidir (özel öğrenci statüsünde olan öğrencilerin almaları gerekli olan kredi miktarını öğrenmeleri gerekmektedir). Yeni kayıtlı öğrencilerin en az beş ders seçmeleri gerekmektedir.

3.Derslerin seçimi sırasında ekranın sağ köşesinde çıkan ders seçim kutucuğu dikkatlice incelenerek, seçilen dersin hangi Şubeden alınmak isteniyorsa o Şubeye ait olduğuna mutlaka dikkat edilmesi gerekmektedir. Örneğin Çorlu Şubesinde ders görecek olan öğrencilerin bütün dersleri mutlaka 2. Şubeden seçilmek zorundadır, başka bir şubeden ders seçilmesi halinde ilgili öğrenci seçtiği Şubede derse devam mecburiyetinde kalacaktır, örneğin Çorlu’da derslere devam etmek isteyen bir öğrencinin 1.Şube olan Tekirdağ’dan ders seçmesi halinde ilgili ders için Tekirdağ yerleşkesinde derse devam mecburiyeti ortaya çıkacaktır.

4.Kendi kayıt olduğu program dışında başka bir programdan ders seçecek öğrenciler, ders kaydı yaparlarken ders seçme sayfasında yer alan ders ekle/çıkar fonksiyonunu kullanarak diğer anabilim dallarından ders seçerek programlarına ekleyebilirler.

DERS KAYIT PROSEDÜRÜ